formats

Schimba Relatia ta cu Banii si Creaza Prosperitatea Financiara in 2013

Banii sunt un subiect foarte discutat in ultimul timp si datorita puterii remarcabile pe care noi ca si societate le-o atribuim, banii sunt cei care dicteaza totul in viata noastra. Practic, fiecare decizie pe care o luam este intr-un fel sau altul influentata de bani.

Si totusi, cum au ajuns banii sa detina o putere asa de mare?

Putini dintre noi inteleg de fapt ca banii nu au nici o valore, si de fapt noi suntem cei care le-am creat valoarea, le-am dat puterea, si apoi, aceste bucati de hartie au devenit resursa cea mai de pret; o resursa atat de valoroasa incat majoritatea oamenilor ii venereaza mai presus decat orice.

Te-ai intrebat vreodata care este relatia ta cu banii?

Banii reflecta “valoarea” ta, cat de mult crezi ca meriti sa creezi si aceasta este de altfel, o relatie energetica pe care o ai cu aceste bucati de hartie, pentru ca banii nu sunt altceva decat energie asa cum totul in Univers este energie.

Daca rezultatele tale financiare de pana acum te nemultumesc este timpul sa vezi totul intr-o alta lumina, sa creezi o noua atitudine legata de bani dar si noi convingeri care sa te inspire sa iei decizii dintr-o alta stare emotionala.

Ca sa iesi din situatia de discomfort, frustrare si nemultumire legata de bani si sa poti transforma relatia ta cu banii pentru totdeauna, primul pas ce trebuie facut este sa iti evaluezi emotiile dar si convingerile tale legate de bani; nu incerca sa judeci aceste emotii fiindca sunt o parte esentiala a procesului de constientizare a relatiei tale cu banii.

Este bine sa incepi cu o evaluare a situatiei tale financiare, a obiceiurilor mostenite ca de altfel si a credintelor limitative de care poate nici macar nu esti constienta, parcurgand etapele de mai jos:

1. Reflecta la ce este important pentru tine in acest moment? Ce iti doresti cu adevarat sa realizezi in viata? Ce te opreste sa obtii ceea ce iti doresti? Daca banii nu ar fi o problema care este telul pe care ai vrea sa-l atingi?

2. Traieste momentul: Ce inseamna de fapt sa traiesti momentul? Trage adanc aer in piept si constientizeaza prezentul fara sa judeci trecutul sau sa evaluezi viitorul. In acest moment prezentul este cel care conteaza. Practicand aceasta nu inseamna sa ignori realitatea ci doar sa te desprinzi de problema pentru a-ti putea focaliza energia pe solutie.

3. Evalueaza care iti sunt convingerile limitative legate de bani. Pentru aceasta gaseste raspunsurile la urmatoarele intrebari: Care este prima ta memorie legata de bani? Ce varsta aveai? Ce experiente ai din copilarie legate de bani? Care era atmosfera in casa cand parintii tai discutau despre bani? Cum judeci banii acum, facand referire la acele experiente din copilarie?

4. Stabileste-ti la inceput teluri de scurta durata si care pot fi oarecum usor de atins, de asemenea creaza-ti un plan detaliat de cheltuieli, economii si investitii care te ajuta sa tii sub control situatia ta financiara actuala. Da atentie zilnica obiceiurilor tale legate de bani si daca rezultatele te nemultumesc intreaba-te: Ce as putea sa schimb astazi ca sa pot obtine rezultate diferite maine?

Fiecare avem o “poveste a banilor”, si aceasta poveste este cea care iti da posibilitatea sa atragi prosperitate sau sa blochezi ceea ce iti doresti cu adevarat sa ai in viata, si daca in acest moment contul tau din banca nu reflecta situatia financiara pe care ti-o doresti este pentru ca obiceiurile tale legate de bani ca dealfel si credintele limitative sunt cele care te saboteaza. Este nevoie sa creezi obiceiuri noi legate de bani dar si o atitudine diferita care sa te inspire si motiveze in stabilirea noilor obiective financiare. Incepe cu pasi mici la inceput dar care iti vor intari increderea ca vei reusi.

Un rezultat imperfect este mai bun decat o amanare fara cusur.

Esti pregatita sa creezi prosperitate financiara in 2013?

Daca situatia actuala te nemultumeste, nu uita ca niciodata nu este prea tarziu sa faci o alta alegere. Apasa pe link-urile din dreapta unde vei gasi toate detaliile despre programele mele si poti sa investesti intr-o viata mai buna chiar acum.

Etichete: , ,