formats

Acceptarea de sine


The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Acceptarea de sine este o problema care afecteaza multe femei in ziua de azi.

Vreau sa fiu foarte deschisa si sa-ti spun ca in urma cu cativa ani ma aflam si eu in aceasi situatie, imi gaseam tot felul de defecte, eram vesnic nemultumita; in opinia mea, prietenele mele aveau slujbe mult mai bune decat mine, colegele mele de serviciu erau mult mai usor promovate si lista poate continua la nesfarsit.

Ca sa acopar toate aceste nemultumiri, incercam sa fac totul perfect, de la felul cum imi desfasuram munca, la curatenia in casa sau la felul cum ma imbracam, totul trebuia sa fie perfect.

Rezultatul: traiam intr-un stres continu si am suferit de migrene ani de zile.

In momentul in care am inceput sa descopar cine sunt cu adevarat, viata mea s-a schimbat. Pentru ca acceptarea de sine este primul pas in a crea viata pe care ti-o doresti. De ce?

Daca nu te accepti asa cum esti, inseamna ca alergi dupa visele altora, te compari tot timpul cu altcineva si esti intr-o continua competitie.

Adevarul este ca o parte din vina o detine si societatea nostra care ne impune anumite standarde, de cele mai multe ori imposibil de atins: ni se spune cum sa ne straduim sa gasim slujba perfecta, casa perfecta, relatia perfecta dar mai ales ne sunt explicate care sunt standardele corpului perfect.

Intr-o socitate in care mai toata lumea tanjeste dupa perfectiune, nu-i de mirare ca neglijam ceea ce este cel mai important: sa fim noi insine si sa ne acceptam asa cum suntem.

In momentul in care acceptam ca nu este nimic in neregula cu noi si in loc sa ne criticam, incercam sa ne cunostem mai bine, sa ne descoperim talentele, dorintele dar si motivatia care de fapt sta la baza schimbarii, viata noastra se schimba.

Nu stii ce este EFT? Afla mai multe aici!